top of page

Cursussen & Evenementen

25 November 2022

Building Healthy Communities, workshop met Robert Kramps

Werken vanuit regeneratief denken - 1 dag​

 

 

07-08 168.jpeg

      

 

Veel onderwerpen, zoals de voedselvoorziening, energie, water, zorg voor natuur, etc., waren ooit onderdeel van een Commons: dat wat van ons samen is en waar we samen zorg voor dragen.

Commons staan opnieuw in de belangstelling en diverse initiatieven, zoals voedselbossen en lokale energie projecten, worden rond dit idee opgezet. Bij het opzetten van Commons ligt de nadruk vaak op de organisatorische vorm, de financiering en het betrekken van de omgeving of de buurt. 

 

In onze benadering van Commons staat de interactie tussen de mensen die erbij betrokken zijn centraal. Hoe ontwikkel je de samenwerking rond een Commons op een manier die ruimte geeft om het volledig potentieel tot uitdrukking te brengen? 

Dit vraagt contact te maken met de kern van een Commons en wat de mensen drijft die erbij betrokken zijn. Onze ervaring is dat de kwaliteit en het plezier van de samenwerking toeneemt als deze innerlijke kant voldoende aandacht krijgt.

 

Deze workshop is daarom gericht de vraag: hoe leg je een gezonde basis onder een Commons initiatief en hoe organiseer je de samenwerking daaromheen op een natuurlijke manier? Vragen die aan de orde komen zijn o.a.:

  • Wat is de kern van waaruit ik dit initiatief opbouw? Hoe maak ik dat expliciet?

  • Hoe evolueert de samenwerking rond het initiatief? En hoe besteed ik aandacht aan het samenvloeien van verschillende ambities, zonder het grotere doel van de Commons uit het oog te verliezen?

  • Hoe bouwen we een cultuur, die het bovenstaande ondersteunt?

 

We werken met behulp van de principes van Regeneratieve ontwikkeling en de eigen ervaring die de deelnemers inbrengen.

 

Regeneratief werken 

Regeneratief werken brengt je terug naar de essentie, het opent, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe mogelijkheden.

 

Vanuit Regeneratief werken zien we de wereld als een geheel van levende systemen. Onder een systeem verstaan we bijvoorbeeld een gezin, een bedrijf, een dorp, etc. Elk systeem is deel van een groter systeem (bijv. jijzelf, binnen een gezin, onderdeel van een familie). Als je zo naar de wereld kijkt, zie je de dingen in samenhang en handel je als onderdeel van een groter geheel met vele stakeholders. 

 

Deze workshop heeft tot doel nieuwe invalshoeken te ontdekken en je capaciteiten te ontwikkelen, zodat je duidelijkheid krijgt over de volgende stap van de Commons, waar je bij betrokken bent (of waarvan je droomt) en wat er nodig is om die te realiseren.


Voor wie?

​Mensen die enthousiast zijn over of betrokken zijn bij Commons initiatieven. 
Mensen die kennis willen maken met regeneratief denken; hun eigen wijsheid en vaardigheden willen ontwikkelen en op zoek zijn naar ondersteuning vanuit nieuwe invalshoeken. Buiten de gebaande paden. Gebaseerd op gelijkheid en leren door uitwisseling (geen experts die oplossingen geven).

 

Aantal deelnemers         : minimaal 4 maximaal 8.

 

Begeleiding                    : Robert Kramps

 

Building Healthy Communities

 

Datum              : 25 november 2021; beide dagen 9.30u – 17.00u.

 

Prijs                  : € 125 voor privé personen, € 220,- voor zakelijke deelnemers (ex. BTW)

                          Lunch inbegrepen

Locatie             : Stadhouderslaan 9, Den Haag

 

 

Voor aanmelden of meer informatie: robertkramps@gmail.com of 06 29 45 8066

bottom of page