top of page
PHOTO-2021-02-12-23-42-01 2.jpeg

The essence of developing Commons, 4-daagse retraite

 

 

Stichting MobiUs richt zich op de ontwikkeling van Commons en ondersteunt de groei van mensen die betrokken zijn bij Commons. Daartoe initiëren we ontmoetingen tussen mensen in een voedende omgeving. Een Commons betekent voor ons: alles van gemeenschappelijk en gedeeld belang.
Safe, Secure and Caring zijn kernwaarden waar we naar leven. Zowel in ons aanbod als in de manier waarop we de ontwikkeling van Commons benaderen.

Naar onze mening vereisen veel van de problemen waarmee we vandaag worden geconfronteerd een Commons-oriëntatie, zoals onze voedselvoorziening, schoon water, energievoorziening, gezondheidszorg, zorg voor de aarde, enz.

 

Van 19 - 22 april 2023 nodigt MobiUs een groep van ca. 8 mensen om samen nieuwe perspectieven rond Commons te verkennen en nieuwe manieren om dit vorm te geven. Leren hoe je samenwerkingen opbouwt die traditionele grenzen overschrijden - een belangrijke sleutel in de overgang naar veerkrachtigere gemeenschappen.

 

De week is opgebouwd rond het delen van ervaringen en leren door te doen. Het betreden van nieuw onontgonnen terrein vereist eenheid van zelf, team en organisatie. Zoals alles in het leven waar eenheid van lichaam, geest en ziel nodig is om permanent en betrouwbaar grenzen te kunnen verleggen.
Daarom beginnen we met innerlijk werk: je eigen essentie opnieuw bezoeken, afpellen wat je nastreeft, de kern herkennen van wat je drijft. Van daaruit gaan we naar buiten en bouwen we stap voor stap op hoe je invulling kunt geven aan de volgende fase van de Commons waar je bij betrokken bent of over droomt.

 

Voor wie?
Mensen die enthousiast zijn over of betrokken zijn bij Commons communities. Mensen die grenzen durven en willen opzoeken. Nieuwe perspectieven onder ogen zien. Zichzelf binnenstebuiten keren. Slapende problemen aanpakken. Herpakken van de kern van wie en wat je bent, individueel en samen.

 

Deze retraite zal je helpen nieuwe perspectieven te verkennen en je capaciteiten te ontwikkelen, zodat je duidelijkheid krijgt over de volgende stap van de Commons waar je bij betrokken bent of waarvan je droomt en hoe je die vorm kunt geven.

Als dit programma je aanspreekt, ben je van harte welkom om mee te doen.

 

 

The essence of developing Commons

 

Datum

19 - 22 april 2023

 

Plaats
Les Bergerons, Frankrijk http://bergerons.nu/

Prijs

Voor deelname vragen wij een bijdrage van € 800,- voor particulieren en

€ 1.200 (ex btw) voor zakelijke deelnemers.

 

Dit bedrag is inclusief een eigen kamer, een eigen badkamer en alle maaltijden.

 

Gastheren

Frits Hermand en Robert Kramps

 

Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen met Robert Kramps:


robertkramps@gmail.com

M +31(0)6 29 45 8066

bottom of page